Hopp til innhold

Om koret og dirigenten

Text in english, click here

Steinerskolens Jentekor ble opprettet i januar 1996, og har nå totalt ca. 70 medlemmer fra Rudolf Steinerskolen i Oslo på Hovseter, fordelt på tre hovedgrupper: Aspirantkor, Hovedkor og Ungdomskor, samt en mindre vokalgruppe.  Koret støttes av Rudolf Steinerskolens Venner( RSV)  og er medlem av Norges Barne og Ungdomskorforbund- Ung i kor, samt tilknyttet  Oslo Kulturskole. Koret har også enkelte medlemmer fra andre skoler. Korets dirigent er Tone Wik.

Korets repertoar spenner fra middelaldermusikk/ folkemusikk-barokk/klassisk, og tradisjonelt barnekor-repertoar, - til populærmusikk og samtidsmusikk. Foruten å opptre på skolens arrangementer er koret aktivt med i musikklivet også utenfor skolen. Jentekoret har hatt en rekke musikalske samarbeidspartnere, og har opptrådt med Oslo Filharmoniske Orkester, den latinamerikanske folkemusikkgruppen INTI, Blokkfløytistene, Trio Mediaeval, Oslo Operafestival og med artister som Sissel Kyrkjebø og Maj Britt Andersen. Jentekoret har også sunget ved flere større arrangementer som, Fredspriskonserten, H. C. Andersen jubiléet, SOS barnebyer og FN- barnekommisjons 10 årsjubileum. Grupper fra koret har deltatt på hørespill i NRK p1, og medvirket på flere CD -innspillinger som med Maj Britt Andersen og musikere: "Pulverheksas Jul", "Onger er rare", "Indranis sang", "Landsbybarna i Bawatale" til musikk av Geir Holmsen. Flere av CD-ene har blitt nominert til Spellemannsprisen og har mottatt gode kritikker i pressen. Koret har produsert to Jule Cd er: "Det ringer til Fest" og "I denne søte Juletid" og har også en jubileumsinnspilling  20. årsjubileet på Soundcloud.  I tillegg til flere reiser i Norge har koret vært i Tsjekkia, Holland, England, Italia Tyskland, og Danmark. I 2012 var ungdomsgruppen i Italia og Venezia under tittelen: I barokkens fotspor- fra Monteverdi til Beyoncé. Koret opptrådte da bl.a. i Vivaldis Fødselskirke. I 2014 turnerte jentekoret i Sveits der de blant annet besøkte Schola Cantorum Basiliensis og holdt konserter i samarbeid med Solothurner Mädchenchor. Jentekoret har også hatt et fast samarbeid med barne og ungdomskor i Bergen. I 2015 har jentekoret innledet et samarbeid med Riksscenen der flere jenter fra koret skal medvirke på årets juleforestilling. Neste år har koret blant annet blitt forespurt av Oslo Filharmoniske orkester om å delta på julekonserter i Oslo Konserthus. Våren 2016 reiste koret på Jubileumsturné til Firenze- der koret blant annet holdt konserter og samarbeidet med barnekordirigenten Joan Yakkey og hennes kor fra musikkskolen i Fiesole, Firenze. I 2018 var koret i Holland og samarbeidet med lokale krefter blant annet jenter fra Nieuw Vokaal Amsterdam. I 2022 gjennomførte koret en strålende tur til Helgelandskysten og Vega, og våren 2023 var koret på turné til Paris! 

I 2023 deltok også jentene på innspilling med artisten: Sara Camille, anmeldelse her:

https://www.nettavisen.no/plateanmeldelse/musikk/singer-songwriter/endelig/r/5-95-1350550.           Lenker til innspillinger koret har medvirket på:

Tone Wik

Tone Wik er jentekorets "gründer",  og har vært dirigent og kunstnerisk leder  siden koret ble etablert i 1996.  Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og ved Konservatoriet i Den Haag.  Hennes brede erfaring fra egen sang- og  korvirksomhet,  preger jentekorets aktivitet og konserter. Som sanger har hun selv sunget i flere kjente kor og vokalensembler  som:  Nrk’s Jente-og Studiokor under den legendariske dirigenten Marie Foss,  Det Norske Solistkor, og  er grunnleggende medlem av  Oslo Barokksolister/Oslo Baroque Soloists som har hatt en rekke konserter i utlandet. I  tillegg til sitt arbeid med jentekoret er hun utøvende frilanssanger, og ansatt  som vokal-lærer og pedagog i OMK og ved Marienlyst skole. Hun har også undervist i ensembledidaktikk for barne og ungdomskor ved Barratt Due Musikkinstitutt.

Som sopransolist og vokalpedagog har hun spesiell kompetanse  på tidligmusikk , noe som også avspeiles i jentekorets repertoar. Hun har hatt oppdrag som kursholder for kor og vokalstudenter, som ved Norges Musikkhøgskole,  og på flere kurs  i utlandet.

Tone Wik har som frilans-sanger* medvirket på mange innspillinger, og har opptrådt på en rekke festivaler og konserter i Europa og U.S.A. Hun har jobbet med flere av de etablerte utøvere og ensembler innen tidligmusikk, og har utgitt tre solo- cd er på plateselskapet 2L og Lawo Classics som har blitt anmeldt i flere internasjonale tidsskrifter for klassisk musikk. 

I januar 2018 ble Tone tildelt prisen fra Ung i kor som Årets Barnekordirigent 2017!

“Gjennom å i over to tiår ha arbeidd med å gje unge jenter ei god songskolering og store musikalske opplevingar, ved sida av eigen songkarriere, er ho eit godt føredøme ikkje berre for sine eigne songarar, men også for andre norske musikarar.”

Se forøvrig:

Solo Recordings
Tone Wik (Soprano) - Short Biography
MIC Norway: Tone Wik: Dolcissimo sospiro